– Nota: 7.5/10 (acordata de 3la10mii.ro)

– In rolurile principale: Jessica Alba, Hayden Christensen
– Gen: Drama, Thriller
– Premiera in Romania: 11.01.2008
– Durata: 84 minute

– Sinopsis: Simptomele sunt chinuitoare: dureri ascutite in spate si in parti, care se transmit in abdomen si in vintre; urina cu sange si urinatul dificil; febra si frisoane; greturi si stari de voma. Pacientii spun ca se simt ca si cum ar fi fost injunghiati in spate cu un cutit.

In timp ce este tratat pentru aceste simptome – cauzate de un calcul renal – regizorului si scriitorului Joby Harold ii vine ideea thriller-ului despre durere si “constienta anestezica”.

“Era cea mai dureroasa experienta pe care o puteam suporta. Ma durea ingrozitor cam sase ore, pana in punctul in care ma plictiseam sa ma doara. Mintea mea incepea sa hoinareasca si se intorcea pe vremea cand eram copil.

M-am gandit la parintii mei, la sotia mea si la lucrurile la care tineam, iar in mijlocul acestor lucruri, chiar in mijlocul lor, mi-a venit o idee si s-a aprins un beculet.”

Ideea s-a materializat in filmul AWAKE / Sub anestezie un thriller in care joaca Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard si Lena Olin. Filmul este despre un tanar bogat, care are o inima bolnava si o viata amoroasa complicata, care, la inceputul transplantului salvator de inima experimenteaza fenomenul medical cunoscut sub numele de “constienta anestezica”: desi paralizat de medicament, pacientul poate sa vada, sa auda si, cel mai infiorator, poate sa simta tot ce i se intampla.

Awake movie poster

Categories: Filme 0 like

Leave a Reply