Articol publicat in ziarul Cancan
Luni, 15 Septembrie 2008
Detalii aici :
Si-a presimtit moartea

Marele actor Stefan Iordache a murit in Ziua Crucii, dupa o suferinta cumplita.
Soarta. Actorul a fost extrem de deprimat cand a aflat, in urma cu cateva zile, ca era bolnav de leucemie

Poporul roman a mai pierdut un mare actor. Stefan Iordache a murit ieri, de sfanta zi a Crucii, la o clinica din Viena, unde plecase de urgenta, cu speranta disperata ca va putea invinge, printr-un miracol, boala cumplita care il macina si de care aflase doar saptamana trecuta, cand s-a internat la Spitalul “Elias”. A murit in urma unui stop cardio-respirator, dupa o suferinta grea, dupa cum au spus medicii.
A murit neimpacat, la varsta de 67 de ani, dupa ce aflase din presa ca sufera de leucemie. Familia si doctorii au facut tot ce le-a stat in putinta sa-l scuteasca de suferinta pe care i-ar fi pricinuit-o vestea ca este bolnav intr-o faza terminala. A fost distrus cand a aflat ca va muri. O veste pe care, de altfel, o presimtise. In urma cu o saptamana, actorul a fost extrem de afectat de pierderea unui alt mare artist, Ilarion Ciobanu, pe care l-a plans. A spus atunci ca-si simte aproape propriul sfarsit. Nu se simtea bine, dar in adancul sufletului spera ca nu este grav bolnav. Apropiatii il stiau prapastios si nu au dat importanta afirmatiilor sale.
O prezenta extrem de discreta in afara scenei – unde batea inima lui, potrivit propriei marturisiri -, actorul a afirmat in ultimul sau interviu, acordat in luna iulie “Jurnalului National”, ca a jucat teatru pentru ca nu stia sa faca altceva si ca marele sau regret este ca nu are copii. “E cea mai mare tampenie din viata mea”, marturisea actorul care a explicat ca a pus mereu rolurile inaintea vietii personale si asa a trecut viata. A mai marturisit atunci ca nu crede ca, daca ar fi sa o ia de la inceput, ar alege tot scena pentru ca, desi a avut sansa sa fie apreciat, a avut nesansa ca toate aceste roluri i-au “macinat cumplit nervii”. A avut-o, in schimb, mereu alaturi pe sotia sa, Mihaela, “mana mea dreapta. Si ea face parte din mine”, a afirmat marele actor.

Plans de o lume intreaga
“Am pierdut un inger. Mi se pare atat de urata viata acum”, afirma ieri, cu vocea gatuita, actorul Ion Besoiu, la scurt timp dupa ce s-a aflat vestea mortii lui Stefan Iordache. “E o veste naprasnica. Ne imputinam pe zi ce trece”, observa actrita Ileana Stana Ionescu. “Iti multumesc, Stefane, ca te-am cunoscut!”, si-a luat adio de la el Tora Vasilescu, iar Monica Anghel l-a numit “Mana dreapta a lui Dumnezeu”. “Au inceput sa moara dinozaurii”, a comentat, trist, regizorul Sergiu Nicolaescu. Nelu Ploiesteanu, care a cantat cu actorul, a deplans moartea “fratelui” si a spus ca ii va sta la capatai pana va fi inmormantat.

Leave a Reply