Articol publicat in ziarul Cancan
Luni, 15 Septembrie 2008

Detalii aici Un avocat arunca bomba in liga I

Nu mai putin de sapte institutii, si statul roman in frunte, a dat in judecata un avocat caruia, pur si simplu, i s-a pus pata din cauza ca nu poate urmari la televizor meciurile de fotbal din campionatul intern. Pe langa statul roman, el a chemat in instanta Consiliul National al Audiovizualului, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, Consiliul Concurentei, postul de televiziune Antena 1, Federatia Romana de Fotbal, Liga Profesionista de Fotbal si societatea de cablu RCS – RDS. Victor Petrisor, avocatul care s-a incumetat sa faca acest pas, a considerat ca s-a incalcat dreptul fundamental la informare al cetatenilor, atunci cand LPF a vandut drepturile de televizare ale partidelor de fotbal din Liga I postului Antena 1. Pe scurt, Petrisor spune ca doar o patrime din numarul total al abonatilor la retelele de cablu au privilegiul de a urmari partidele de fotbal din Liga I, pe micul ecran. Adica abonatii de la RCS – RDS si DIGI – TV, societatile contractate de catre Antena 1 si GSP TV.
Avocatul, care are de partea lui majoritatea abonatilor la cablu, a considerat ca fiecare dintre institutiile pe care le-a chemat in instanta are partea ei de vina si, in consecinta, va trebui sa plateasca.

Sprijin politic Impotriva GSP
Deputatul Stelian Fuia (medalion), initiatorul petitiei impotriva GSP TV, a gasit sprijin si in randul senatorilor, care au declarat la unison ca toti romanii au dreptul de a urmari la TV meciurile din Liga I. Fuia critica, in petitia sa, exclusivitatea trustului Intact asupra transmisiunilor meciurilor de fotbal din Liga I.

Leave a Reply