Articol publicat in ziarul Cancan
Miercuri, 19 Noiembrie 2008
Detalii aici …

O educatoare din Drobeta Turnu Severin, care preda de 12 ani la o gradinita, apare in ipostaze provocatoare pe un site international de socializare. Cadrul didactic nu s-a sfiit sa-si arate formele, pozand atat din spate, cat si din fata. Contactata de reporterii nostri, tanara nu intelege unde este problema si sustine ca a rupt de mult legaturile cu persoanele care o vizitau.

Iulian Finul

Cei din conducerea scolii din Floresti, unde este arondata gradinita la care preda Lucia Cozma, au vorbe bune despre colega lor cea deocheata.
“Este educatoare titulara la noi de 12 ani si pot sa spun ca isi desfasoara activitatea intr-un mod ireprosabil, dar pentru ceea ce a facut… nu stiu ce sa zic, nu trebuia sa faca asa ceva. Am inteles ca mai are probleme si cu banii, iar pentru ca face naveta de la Severin la Floresti vine cu tir-urile. Ea mi-a zis ca se descurca cum poate, dar nu stiu mai exact cum”, a spus directorul unitatii de invatamant, Anita Suitariu.
Educatoarea nu a putut fi contactata decat telefonic, pentru ca a lipsit atat de la scoala, cat si de la un cerc pedagogic unde trebuia sa fie prezenta. A recunoscut, insa, ca pozele ii apartin, dar a motivat ca nu a pozat goala in fata clasei. “Da, asa este, am cont pe acel site, dar nu vad unde este problema, nu m-am dus sa pozez goala in fata clasei si a copiilor. In schimb, nu am mai intrat pe profil de foarte mult timp si nu stiu ce comentarii am primit de la vizitatori. Nu cred ca este problema cuiva ca am pus eu poze pe internet”, a spus Lucia Cozma.
Inspectorul general al ISJ Mehedinti are, insa, alta opinie. “Nu o cunosc personal pe aceasta educatoare, dar, de cand am aflat de aceste poze puse pe site-ul respectiv, am ramas fara cuvinte. Numai atitudine de cadru didactic nu mai este aceasta, sa iti pui poze nud pe internet, sa vada o lume intreaga. Sunt copii care vor afla, sunt parinti. Este inadmisibil. O sa constituim o comisie de cercetare, iar in functie de ceea ce vom afla, vom lua masuri drastice”, a declarat inspectorul scolar general Mehedinti, Daniela Ghimes.

Leave a Reply