Articol publicat in ziarul Cancan
Vineri, 12 Decembrie 2008
Detalii aici …

Localnicii din Baile Herculane sustin ca o fantoma bantuie un hotel din centrul orasului. Oamenii sunt convinsi ca spiritul incearca sa-i indeparteze pe cei care calca pragul asezarii. Si, dupa cum spun localnicii, acestia nu sunt deloc putini. Ei au un motiv intemeiat sa dea tarcoale cladirii.

Iulian Finul

Totul a pornit de la o legenda a locului. Oamenii spun ca sub hotelul Decebal din centrul statiunii este ingropata o comoara de pe vremea romanilor. A fost de ajuns sa se imprastie acest zvon ca locul a fost invadat de vanatorii de comori. Au venit dotati cu tot ce trebuie, iar aparatele de detectare a metalelor le-au indicat chiar ca, undeva, sub fundatie ar fi o cantitate mare de aur. Batranii din Baile Herculane spun ca multi s-au imbolnavit de “febra aurului”, cautand fabuloasa comoara cu baghete magice din lemn, cu incantatii sau doar cu sapa in mana, iar acum cu detectoare de metale.
Unii spun ca pretul comorii este un cap de om, iar altii, care au cautat-o, spun ca au fost priviti de sub pietre de doi ochi rosii, care ii urmaresc de atunci. Silueta misterioasa a fost fotografiata de mai multe persoane. Sta in capul scarilor si nu are un aer amenintator, dar nici nu te imbie sa urci in cladire. Fara vreo explicatie, pe unul din holurile hotelului Decebal sta spanzurat scheletul unui caine, care nu se stie cum a ajuns acolo.

Leave a Reply