Foarte multa lume si-ar dori sa aibe propriul site pe internet dar nu stiu ce e de facut pentru asta. Vom incerca sa le explicam pe scurt ce e de facut.

A avea un site pe internet presupune urmatoarele:
– un domeniu
– un host (gazduire)
– site-ul in sine

Ce este un domeniu?
Domeniul este denumirea folosita de catre cei care navigheaza pe internet pentru a putea accesa site-ul tau (ex: gigel.ro). Exista domenii nationale (ex: .ro) sau domenii internationale (ex: .com .net .info .org etc.). Domeniile .ro au o taxa unica de inregistrare undeva in jurul a 30-40euro dupa caz. Domeniile internationale au o taxa de inregistrare anuala, si preturile lor incep de la 6$. Daca nu vrei sa dai bani, poti folosi un serviciu de DNS gratuit, sau poti folosi un serviciu de gazduire (platit sau gratuit) care sa iti ofere un subdomeniu (ex: gigel.serverzone.ro).

Ce este gazduirea?
Gazduirea reprezinta spatiul de pe hard-disk-ul unui server, impreuna cu facilitatile aferente (baze de date, conturi de e-mail, etc.). Pe internet se gasesc suficient de multe servicii platite si gratuite de gazduire, potrivit nevoilor oricarui om.

Site-ul
Pentru site, trebuie sa apelezi la serviciile unei firme sau persoane care se pricepe, sau daca te descurci putin citind cateva tutoriale pe internet, poti instala un CMS (content management system) si sa ii aplici o tema.

Articol prezentat prima data pe ServerZone.ro

Leave a Reply