Articol publicat in ziarul Cancan
Miercuri, 16 Decembrie 2009
Detalii aici …

Sandra Ionescu

Inca de mici descoperim tainele inselatului, cand cei mai buni prieteni ne tradeaza increderea. Apoi, ajunsi la maturitate, ne regasim in situatia de a fi inselati de catre partenerul de viata. Sentimentul de tradare doare si mai tare, pe masura orgoliului si al increderii pe care ai alocat-o jumatatii tale, iar perceptia asupra actului in sine devine foarte distorsionata fata de impactul sau real.

Pe moment, impactul emotional este devastator. Unele femei spun ca au simtit chiar fizic durerea tradarii. Te intrebi ce mai poti face? Oare aici se sfarseste totul? De ce ai investit atatea sentimente, de ce, de ce, de ce? Pentru ca asa sunt oamenii. Dar, stai, nu te gandi ca oamenii sunt predispusi sa insele. Acesta este un mit pe care-l auzim inca din copilarie, cum ca suntem bigami. Ei bine, stai linistit ca exista foarte multe persoane, majoritatea femei, care nu au inselat niciodata! Asa sunt, de fapt, oamenii: predispusi greselilor.

Tot ce crezi tu despre calcatul stramb e fals!
Ai putea sa pledezi in fata acestei situatii ca fiind o greseala si nu o tradare. Sentimentul de tradare este cel pe care-l acceptam pe moment si ne face sa ne comportam ca la o inmormantare. Apoi anii trec si, uitandu-ne in urma, vedem cum seria de de ce-uri a disparut complet din mintea noastra. Probabil la fel si partenerul, cu a treia lui roata cu tot.
Crezi ca viata ta s-a terminat? Nu chiar. Multi au mai trait chiar si 60 de ani dupa o astfel de patanie. Si stii ce spun multe dintre acestia? Ca un sentiment mai placut decat iubirea simti doar atunci cand te indragostesti. Vei avea ocazia, vrei nu vrei, sa te indragostesti de multe ori de acum incolo.
Crezi ca intrusul e mai bun ca tine? Depinde la ce. Toti suntem diferiti, iar tu poate ca nu erai ceea ce voia perechea ta. Deci, de aici poti deduce ca, daca perechea nu te-a vrut, nici tu nu o vrei. Prima calitate de pe lista ta pe care trebuie sa o implineasca jumatatea este: trebuie sa ma vrea! Ce atata drama? A facut-o, n-a murit nimeni, e alegerea ta daca mai continui sau nu, iar o vorba din batrani spune ca cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.

Crezi ca va rade toata lumea de tine!
Gresesti, deoarece toata lumea percepe o tradare la fel ca si tine: ca pe o inmormantare. Si ai vazut oameni care sa rada la inmormantari?
Ok! Scoate-ti povestea din cap. Nimeni nu apreciaza un om care minte, nimeni nu rade de un om mintit. Daca totusi vezi ca esti batjocorit din cauza situatiei, indeparteaza aceste persoane de langa tine.

Cine nu insala?
Cei care iubesc cu adevarat! Daca iubesti cu tot sufletul, tentatiile sunt mici, daca nu chiar inexistente. Multe dintre persoanele care pun coarne spun ca nu aveau ce le trebuia acasa. Dar daca nu ai acasa ce-ti trebuie, mai bine te muti! Nu te invinovati pentru greseala celuilalt.

Trisatul il triseaza pe trisor
Ce se intampla dupa? Socul se atenueaza, cauti sa nu mai te gandesti, focul pasiunii se mai diminueaza, iar daca vinovatul nu isi rascumpara greseala si pagubitul nu accepta situatia ca atare, viata in doi va fi un cosmar devenit
realitate. Apoi trisatul il triseaza pe trisor. Si se ajunge la despartire.

Poti sa faci fata situatiei!
Pentru femeile inselate: gandeste-te ca partenerul tau de viata este un copil. Apoi, gandeste-te ca l-ai rugat sa fie cuminte si nu a fost. El a gresit cu toate ca il imbraci, ii dai sa manance, esti mereu alaturi cu o vorba buna (realizezi ca faceam referire la un copil si nu la barbatul de langa tine? Vezi vreo diferenta?). A gresit, nu te-a tradat. Tradarea inseamna mult mai mult decat o distractie de o noapte.
Daca judecata ta spune ca ai puterea sa treci peste, fa-o. Daca nu, nu. Pentru barbati inselati: de la inceputul timpurilor, barbatii au senzatia ca femeia e o proprietate. Si asta din cauza spiritului competitiv. Dar! Daca femeia de langa tine a calcat stramb, gandeste-te la ce e mai important. Ceea ce ati cladit sau orgoliul tau?

15% din femei si 25% din barbatii casatoriti au avut deja o aventura sexuala extraconjugala.

70% din cei care au inselat spun ca regreta gestul, indiferent daca partenerii oficiali i-au mai acceptat sau nu.

Pana la 20% din persoane au avut o aventura platonica fiind vorba de aventuri emotionale sau de intimitati sexuale, in absenta sexului propriu-zis.

Leave a Reply