Articol publicat in ziarul Cancan
Joi, 11 Martie 2010
Detalii aici …

Daca vrei sa tii pasul cu tendintele ecologice si sa protejezi natura, invata sa-ti speli autoturismul personal fara a scoate din buzunar, saptamanal, sume frumusele pentru lucratorii de la spalatorie.

Apa reziduala provenita din curatirea masinii ajunge in raurile din preajma orasului. De aceea este bine ca produsele chimice sa fie inlocuite cu produse eco. Acestea reduc poluarea, sunt mai putin costisitoare ca pret, iar masina va fi la fel de curata ca si cum ar fi spalata cu detergenti obisnuiti. In exterior, curatarea autovehiculului o poti face cu trei sferturi de ceasca de detergenti de spalat rufe care sa nu contina fosfati, plus o ceasca de sapun lichid imbibate intr-o carpa speciala din microfibra. Solutia o poti folosi si pentru cauciucuri. Apoi limpezesti masina cu jet de apa cu presiune medie, prin miscari de sus in jos urmate de altele orizontale. Te poti mandri cu o tapiterie stralucitoare si fara impuritati daca o stergi cu o carpa din microfibra imbibata in otet sau cu putina apa si bicarbonat. Geamurile si oglinzile vor fi impecabile daca le cureti cu o solutie obtinuta din patru lingurite de suc de lamaie adaugata la 350 de mililitri de apa.

pont. Parfumeaza-ti automobilul cu scortisoara!

Ca sa improspatezi mirosul in autoturism poti inlocui traditionalul bradut parfumat cu un saculet cu lavanda si batoane cu scortisoara. Pe bancheta din spate poti rezerva un coltisor si pentru bastonase de vanilie.

Leave a Reply