Articol publicat pe site-ul StirilePROTV.ro
Luni, 19 Iulie 2010
Detalii aici …

De la sindromul mirosului de peste, la baiatul cu chipul in forma de masca sau la femeia cu doua utere – sunt cazuri medicale uluitoare care continua sa fascineze oamenii din intreaga lume.

Sindromul mirosului de peste
Trimetilaminuria, cunoscuta si sub numele de “sindromul mirosului de peste”, este o boala diagnosticata pentru prima data in literatura medicala, in anii ’70. Pe scurt, aceasta afectiune determina ca respiratia, transpiratia si chiar urina bolnavului sa aiba un miros pregnant de peste.
Boala – provocata de incapacitatea corpului de a descompune anumiti compusi din alimente- nu are vindecare, iar pe langa disconfortul psihologic, pacientii sunt obligati sa aiba o alimentatie saraca in proteine.

A supravietuit rabiei fara vaccin
Jeanna Giese, din Fon du Lac, Wisconsin, s-a vindecat de rabie fara vaccin. IN 2004, atunci cand avea 15 ani, a contractat virusul dupa ce a fost muscata de un liliac. Efectele au inceput sa se simta dupa 37 de zile mai tarziu. Pana sa fie internata, fata se afla aproape de coma. Specialistii au incercat un nou tratament: i-au indus starea de coma astfel incat organismul sa aiba timp sa lupte cu virusul. Dupa ale 31 de zile, fata a scapat. S-a recuperat complet in urma unor sedinte de terapie.

Are 27 de kilograme la 21 de ani
La 21 de ani, Lizzie Velasquez, o tanara din Austin, Texas, are aproape 0% grasime in corp, desi mananca o data la 15 minute. Adica intre 5.000 si 8.000 de calorii pe zi. Tanara, studenta a Universitatii de Stat din Texas, sufera de o maladie rara, numita Neonatal Progeroid Syndrome (NPS). In toata lumea, exista numai trei cazuri cunoscute de medici. Doctorii cred ca boala de care sufera cauzeaza imbatranirea prematura, pierderea grasimii corporale si degenerarea tesuturilor. Oamenii care sufera de acest sindrom au de obicei fata triunghiulara si un nas proeminent.
Lizzie nu ia medicamente. In schimb, ia vitamine si fier ca sa isi pastreze sanatatea. Iar daca va avea copii, este foarte probabil sa le transmita si acestora teribila maladie.

Baiatul cu chipul in forma de masca
Xiao Huikang este un baietel de numai un anisor, din Shanghai, condamnat sa traiasca cu un chip in forma de masca, dupa ce s-a nascut cu o malformatie la nivelul fetei.
Xiao a venit pe lume prematur pe data de 4 martie 2009 in Zhongsha County. “Avea o chestie ciudata pe fata. Cand doctorii au incercat sa indeparteze ceea ce parea a fi o masca, Xiao a inceput sa sangereze”, a declarat bunica micutului. Medicii se tem ca o interventie chirugicala i-ar putea fi fatala micutului.

Femeia cu doua utere
Hannah Kersey din Anglia sufera de didelphis uterin, adica are doua utere. Hannah a dat nastere unor tripleti: gemene dintr-un uter, si inca o fata din al doilea uter. Medicii spun ca este un caz rar.

Fetita dezvoltata in ficat
Ncise Cwayita, din Africa de Sud, a dat nastere unei fetite de aprope 3 kilograme, in ciuda faptului ca fatul nu s-a dezvoltat in pantecele mamei sale, ci in ficat. Deoarece ficatul este o sursa bogata de alimente pentru embrioni, acesta a continuat sa se dezvolte ca de obicei. Desi copiii care s-au dezvoltat in ficat mor adesea in cateva saptamani, fetita, pe nume Nhlahla (“Noroc” in Zulu), pare a fi perfect sanatoasa. In lume, se cunosc doar 24 astfel de cazuri.

A ramas fara piele
Dupa ce a luat timp de zece zile un antibiotic pentru tratarea infectiei sinusurilor, Yeargain Sarah, din San Diego, California, a fost socata cand a observat ca pielea ei a inceput sa-i cada. Medicii i-au salvat viata cu un transplant de piele, iar acum pacienta este recuperata 100%.

S-a trezit cu cheile de la masina in creier
In septembrie 2008, Nicolas Holderman (17 luni), din Kentucky, s-a recuperat uimitor de rapid, dupa un accident ciudat. Copilul se juca cu cei doi frati mai mari cand a cazut pe niste chei de masina. Una dintre acestea a strapuns pleoapa lui si a ajuns pana la creier. Medicii au reusit sa inlature cheia cu succes, fara o deteriorare a creierului.

Fata care nu imbatraneste
Parca a inghetat in timp! Are 17 ani, dar mintea si constitutia unui copil de un an. Gesticuleaza si recunoaste sunetele, dar nu poate vorbi. Este vorba despre Brooke Greenberg, adolescenta care a uimit lumea medicala din SUA.

La inceput, specialistii nu au gasit o explicatie plauzibila pentru conditia sa. In urma unei prime analize a ADN-ului, medicii au stabilit insa ca incapacitatea adolescentei de a se dezvolta tine de o serie de defecte genetice. Medicii cred ca anumite parti ale corpului nu se dezvolta intr-un mod coordonat.

Marcos Parra, omul cu capul “reatasat”
In 2002, Marcos Parra a fost implicat intr-un accident de masina in urma caruia craniul sau a fost literalmente separat de coloana cervicala, intr-o stare denumita decapitare interna. Numai ligamentele de la gat conectau capul cu trupul sau. Maduva spinarii si arterele nu au fost afectate. Cu toate acestea, o echipa medicala condusa de Dr. Curtis Dickman, un neurochirurg la Spitalul Sf. Iosif din Phoenix, Arizona, i-a salvat viata prin efectuarea unei operatii radicale, in care doua suruburi chirurgicale au fost folosite pentru a fixa capul de coloana vertebrala. Uimitor, Parra s-a recuperat complet. De atunci, echipa lui Dickman a efectuat cu succes operatia la alti doi pacienti.

Leave a Reply