Articol publicat pe site-ul MediaFax.RO
Miercuri, 07 Iunie 2012
Detalii aici …

castigator masterchef romania 2012

Petru Buiuca este marele castigator al finalei “MasterChef”, care a fost difuzata miercuri seara la Pro TV, el castigand si marele premiu in valoare de 50.000 de euro, dupa ce a incantat juriul cu talentul sau gastronomic.

Petru Buiuca are 23 de ani si a crescut in Constanta. El locuieste in prezent in Bucuresti, unde a venit odata cu admiterea la o facultate cu profil economic, se arata pe site-ul masterchef.protv.ro.

Petru lucreaza ca office manager la un birou de arhitectura. Cu toate acestea, gatitul este marea sa pasiune. Spune ca intotdeauna i-a placut sa gateasca si isi aminteste ca la varsta de 5 ani se ducea in bucatarie si isi ajuta tatal la gatit.

Cand avea varsta de 9 ani si mamei sale i-a fost rau, Petru s-a vazut nevoit sa o ajute si a incalzit lapte pentru ea. Desi aragazul i se parea un monstru, a incalzit laptele si i-a pus si scortisoara, devenind astfel eroul mamei lui. De atunci, spune Petru, nu a mai iesit din bucatarie.

A invatat sa gateasca singur si marturiseste ca isi doreste ca in curand sa manance sarpe, homar gigant si tarantule. Gateste orice si spune ca in momentul in care vede ingredientele ii vin in minte multe retete. Petru mai spune ca iubeste atat de mult gatitul incat si noaptea viseaza ca scrie retete.

Cel mai mult ii place sa gateasca preparate cu sofran. “‘MasterChef’ pentru mine inseamna, in sfarsit, locul in care vad oameni pasionati de mancare, de inovatie in bucatarie, oameni care sa isi lase sufletul in farfurie si sa il impartaseasca celorlalti, oameni care vor sa se autodepaseasca in bucatarie”, mai spune Petru.

Leave a Reply