Foarte multa lume le consuma, le prepara, le adora, dar putin sunt cei care stiu cu adevarat care este diferenta intre ele. Multi le vad ca si sinonime, altora nu le pasa cum le zice, atata timp cat sunt bune si frumoase.

Dar totusi hai sa vedem…ce preferam cu adevarat? Muffin, briosa sau cupcake?

Cupcake :
Cupcake nu are un corespondent in limba romana, in principiu insemnand “tort cat o ceasca” si in principiu, asta si sunt.Mici tortulete, de dimensiunea unei cesti de cafea si se fac prin ceea ce se numeste “creaming method”. Untul este frecat cu zahar, apoi se adauga ouale, faina si restul ingredientelor.

(sursa foto: www.emilyscupcakes.ro)

Faina poate fi incorporata fara probleme cu mixerul caci compozitia trebuie sa fie una fina.
Crema adaugata la final, din belsug,ii da caupcake-ului aspectul de tort si este o particularitate pentru ele deoarece nici muffins si nici briosele nu au voie sa aiba crema.

Muffins:
Ele se fac prin metoda clasica, a checurilor (sweet bread/panispan) dupa regula
intotdeauna amestecam ingredientele lichide primele si abia apoi cele solide. Se amesteca foarte usor, cu grija, pentru a nu activa glutenul. Astfel se obtine o textura pufoasa, cu bule micute de aer.

Atentie: Muffins se fac cu ulei, nu cu unt!
In general muffins sunt mai mari decat cupcakes, motate chiar, si bogate in fibre. Ele sunt ceva mai sanatoase pentru organism datorita componentelor: seminte, fructe proaspete sau chiar uscate.
Muffins au cel mult o glazura.

Brioche:
Particularitatea lor: au drojdie!

(sursa foto: www.emilyscupcakes.ro)

Ele sunt facute asemanator cozonacilor, continand un aluat dulce preparat cu lapte si drojdie. Continutul bogat de ou si unt le face pufoase, perfecte pentru micul dejun si se pot face cu nuca, fructe uscate, bobite de ciocolata delicioasa, morcovi, spanac etc.

One Response so far.

  1. Ma bucur ca am gasit pagina asta sa vsd diferentele, am cumparat muffins si mi s-au parut necoapte, dar ma gandeam ca poate asa trebuie sa fie;))) asa ca am facut acasa, si am vazut cum trebuie sa fie:) si facandu-le ma intrebam care ar fi diferenta intre ele, cupcakes si briose …enigma rezolvata, mersi

Leave a Reply