Articol publicat in ziarul Cancan
Vineri, 20 Februarie 2009
Detalii aici …

Marian Clita, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, dar si pentru numeroase furturi, rupe tacerea dupa ce a fost eliberat din puscarie anul trecut.

Bogdan Vladimirescu

CANCAN va prezenta, pe parcursul mai multor zile, dezvaluiri incendiare despre viata din inchisoare, despre combinatiile care se fac dupa gratii. Si intamplari reale despre oameni importanti, persoane publice care au fost in inchisoare. Unii dintre ei au fost batuti in arest, altii bagati cu capul in toaleta, altii umiliti. Cativa au avut parte de un regim preferential. Acestia sunt persoane publice, apar in presa, insa nu au vorbit niciodata, nu au vrut sa se afle despre ce au patit in puscarie sau de ce fel de tratament au avut parte.
Marian Clita povesteste cum detinutii isi satisfaceau apetitul sexual cu ajutorul cadrelor din puscarii. “Au fost multe cazuri de acest gen. Pentru o suma nu foarte mare in valuta puteai sa-ti alegi femeia care-ti placea. Care era cadru medical, politista sau era in detentie. Cu femeile care faceau inchisoare dadeai banul la gardieni, iar peste o jumatate de ora erai scos din celula sa te dai pe tobogan (n.n. – sa faci sex in limbajul puscariasilor). Intr-un loc ferit te astepta femeia care fusese scoasa de politist. De obicei nu faceau sex vaginal, ci doar oral. Ea primea cateva pachete de tigari si o cutie de ness. La Jilava s-au intamplat frecvent astfel de lucruri. Pentru cadrele angajate dadeai la inceput o suta. Daca voiai ceva mai bun licitai, in functie de cati bani aveai si de cum pica vreo asistenta medicala. La spitalul inchisorii Jilava erau multe asistente si doctorite. Seara, asistenta ii spunea gardianului sa-i aduca un detinut sub pretextul ca trebuie sa-i faca tratament, insa faceau sex. Extrem de simplu. Asistenta se alegea cu banii, dar nu putine au fost cazurile cand ii si placea. Unele se mai si indragosteau de detinuti si nu le mai cereau bani pentru a se culca cu ei. Daca asistentei sau doctoritei ii placea de tine, aveai sex gratuit. Nu numai personalul medical intretinea relatii intime pe bani cu detinutii. O faceau si unele politiste”, spune Clita.
Potrivit acestuia, drogurile si telefoanele mobile sunt aduse in penitenciar de angajatii puscariilor. Nici bautura nu este greu de introdus. “Nevasta unui prieten mi-a adus in arest un bax de sticle cu vodca, iar gardienii nu s-au prins. Stateam in celula cu bautura pe masa. Unul dintre procedeele cele mai uzitate pentru a introduce alcool in puscarie este sa intepi sticla de apa plata, scoti apa cu o seringa si bagi alcool. Nu umbli la dop, nu se prinde nimeni decat daca gusta”, dezvaluie Marian Clita. Acesta a povestit si cum se fabrica alcoolul in inchisoare. “Detinutii cumpara de la bufet bulion in care baga zahar si marmelada si asa se produce tuica. Pentru a iesi mai tare se mai adauga diazepam si piper. Unii au spus ca au baut parfum cand au fost prinsi de garda in stare de ebrietate. Si politistii au confiscat tot parfumul”.

Leave a Reply