Articol publicat in ziarul Cancan
Vineri, 11 Septembrie 2009
Detalii aici …

Mona Bica

Unii experti sunt de parere ca si pozitia conteaza. Ei au intocmit chiar si un top al celor care iti ofera cele mai multe sanse sa ramai insarcinata.

Desi nu exista nicio statistica oficiala a celor mai bune pozitii sexuale pentru cei care vor sa faca un copil, se pare totusi ca una dintre cele mai eficiente este pozitia Misionarului, in care barbatul sta deasupra femeii, a dezvaluit sexologul Dannica Moore, care a mentionat ca unele femei isi pun chiar o perna sub solduri si dupa actul sexual stau cu picioarele ridicate, astfel incat sa creasca sansele ca ovulul sa fie fecundat de spermatozoizi. Evident ca poti ramane insarcinata in aproape orice pozitie, insa pozitiile care sfideaza gra-vitatia au mai putine sanse de reusita. Este o prostie sa faci dus dupa sex daca vrei sa ramai insarcinata. Mai circula o legenda ca daca ai orgasm in timpul actului de conceptie o sa faci baiat, nu s-a dovedit asta, insa ce este cert e ca, daca o sa ai orgasm, sigur o sa te simti bine si cand oamenii incearca sa faca un copil este indicat sa se simta bine, a declarat Moore.
Specialistii care sunt adepti ai teoriei cum ca pozitia conteaza au intocmit chiar si un top al celor mai eficiente pozitii sexuale pentru cuplurile care doresc sa faca un copil:
Desi nu exista nicio statistica oficiala a celor mai bune pozitii sexuale pentru cei care vor sa faca un copil, se pare totusi ca una dintre cele mai eficiente este pozitia Misionarului, in care barbatul sta deasupra femeii, a dezvaluit sexologul Dannica Moore, care a mentionat ca unele femei isi pun chiar o perna sub solduri si dupa actul sexual stau cu picioarele ridicate, astfel incat sa creasca sansele ca ovulul sa fie fecundat de spermatozoizi. Evident ca poti ramane insarcinata in aproape orice pozitie, insa pozitiile care sfideaza gravitatia au mai putine sanse de reusita. Este o prostie sa faci dus dupa sex daca vrei sa ramai insarcinata. Mai circula o legenda ca daca ai orgasm in timpul actului de conceptie o sa faci baiat, nu s-a dovedit asta, insa ce este cert e ca, daca o sa ai orgasm, sigur o sa te simti bine si cand oamenii incearca sa faca un copil este indicat sa se simta bine, a declarat Moore.
Specialistii care sunt adepti ai teoriei cum ca pozitia conteaza au intocmit chiar si un top al celor mai eficiente pozitii sexuale pentru cuplurile care doresc sa faca un copil:
Pe locul 1

s-a situat clasica pozitie a Misionarului, in care barbatul sta deasupra femeii. Aceasta pozitie este considerata a fi cea mai eficienta, pentru ca astfel ovulul are cele mai multe sanse sa fie fertilizat.
Pe locul 2

in top este pozitia in care femeia trebuie sa aiba soldurile ridicate, punandu-si in acest scop o perna sub mijloc. Barbatul sta ridicat, in genunchi.
Locul 3

Specialistii au considerat, de asemenea, ca si penetrarea in pozitia Roaba sau pe la spate este eficienta.
Pe locul 4

a fost nominalizata pozitia lingura, in care partenerii stau culcati, barbatul fiind in spatele femeii. Intr-adevar, unele teorii sustin ca si orgasmul are un rol in incercarile de a ramane insarcinata. Potrivit unor studii de specialitate, atunci cand femeia are orgasm, muschii se contracta, ceea ce ajuta spermatozoizii sa ajunga la ovul. Moore mai avertizeaza cuplurile care doresc sa faca un copil ca nu ar fi indicat sa bea alcool inainte de partidele de sex pentru ca, desi relaxeaza, acesta are calitati contraceptive.

Leave a Reply