Articol publicat in ziarul Cancan
Marti, 20 Octombrie 2009
Detalii aici …

Ionela Chircu

Vremea s-a racit simtitor in ultimele zile si este cazul sa iei masuri pentru a trece cu bine de iarna capricioasa care se anunta. Daca esti fericitul posesor al unui autoturism trebuie sa stii macar cateva trucuri prin care sa-ti protejezi masina de efectele negative ale frigului. Cum iti pregatesti automobilul pentru vremea rece?

Spala masina macar o data pe saptamana!

Asigura-te ca ai o vizibilitate optima in autoturism! Tocmai de aceea este necesar sa indepartezi murdaria de pe geamuri, oglinzi exterioare si faruri. Trebuie, insa sa-ti achizitionezi o perie de calitate superioara pentru evitarea zgarieturilor. Cel putin o data pe saptamana spala masina, inclusiv caroseria!
Lasa interiorul sa se usuce!

Scoase afara manerele pentru a se usca bine dupa ce le-ai spalat! Asa vei evita umiditatea si aburirea geamurilor. Nu lasa in masina nici hainele ude sau umbrelele imbibate cu apa in zilele ploioase!
Atentie la anvelope!

Conditiile de rulare in anotimpul rece sunt deosebite. Pentru buna functionare a anvelopelor se impune intretinerea si verificarea, inclusiv inspectia vizuala si curatirea lor in profunzime. Tine cont de faptul ca defectiunile sau crapaturile de pe flancul anvelopei pot fi descoperite doar in cazul in care anvelopa este curata. Foloseste anvelopele corespunzatoare iernii, cele cu profil al benzii de rulare de minimum patru milimetri!
Controleaza chederele!

Verifica in mod regulat starea chederelor! Pentru repararea stricaciunilor poti folosi solutii pe baza de pudra de talc, aplicate doar atunci cand chederele sunt complet uscate.
Si componentele de plastic…

Foloseste solutii speciale pentru intretinerea componentelor de plastic ca sa nu ai surprize neplacute in plina iarna!
Necesare pentru iarna!

Aplica silicon sau alte produse de intretinere a cauciucului ca sa nu inghete dispozitivele de etansare a portierelor!
Verifica nivelul de acid al bateriei!
Stropeste cu ulei special incuietorile usilor!
Asigura-te ca ai suficient antigel pentru sistemul de stergatoare de parbriz si lichid de racire!
Nu trebuie sa-ti lipseasca screperul de gheata, carpa anti-aburire si peria de mana!
Daca planuiesti sa iesi din oras, ia la tine trusa de iarna obligatorie: lanturi pentru zapada, lopatica si sacul de nisip.

Leave a Reply