Articol publicat in ziarul Cancan
Marti, 08 Decembrie 2009
Detalii aici …

Sandra Ionescu

Tii un regim alimentar de ceva timp, dar acesta nu are rezultate? Ai un program intens de exercitii fizice care, insa, nu te ajuta sa scazi nici macar o masura la haine? Exista foarte multe persoane, majoritatea femei, care fac tot ce le sta in putere sa slabeasca, insa nu reusesc. Tu poti fi una dintre acele persoane. Iata motivele!

Descopera-ti natura!
Pentru a scapa de kilogramele in plus trebuie, mai intai, sa afli sub ce forma te-ai nascut! Metabolismul este harta ta genetica, care te va indruma spre o dieta corespunzatoare.
Deci, daca ai senzatia ca orice ai manca se depune, iar dieta nu te ajuta, ai putea considera ca ai un metabolism lenes.
Legumele trebuie sa fie aliatele tale, iar fructele trebuie alese cu grija. Incearca sa nu consumi foarte des banane, nuci, migdale, pere. Acestea au o concentratie mare de calorii greu de eliminat pentru un metabolism lent.

Femeile scapa de kilogramele in plus mult mai greu – impactul psihic
Nu te da batuta cand vezi ca sotul tau slabeste de la o zi la alta, iar tu parca nu scapi nici macar de un gram. Mai intai de toate, barbatii au o masa musculara mult mai mare decat cea a femeilor, iar doamnele au un procent mai mare de grasime corporala. Aceasta e diferenta. Tesutul muscular arde grasimile mai repede, chiar si atunci cand corpul este in repaos. Mai mult, femeile depoziteaza grasimea pe solduri, picioare, fese, in timp ce barbatii au tendinta de a le stoca in zona abdomenului. De aceea, daca esti femeie, nu e indicat sa compari rata pierderilor de kilograme cu aceea a unui barbat. Totodata, ar trebui sa retii ca femeile trec prin schimbari hormonale de la luna la luna, pe perioada menstruatiei, cand organismul asimileaza lichide, apoi le pierde, apoi iar le asimileaza… E un cerc vicios!
Dar, daca vrei sa te iei la tranta cu cantarul, afla ca femeile au arderile cele mai bune dimineata: rupe aparatul de fitness imediat dupa ce te-ai trezit, alearga in parc jumatate de ora inainte de a pleca la serviciu si vei vedea rezultate!

Stresul ingrasa!
Ai observat ca in perioadele tensionate ai tendinta de a te rotunji? Ei bine, stresul ingrasa. Pentru a se relaxa, creierul induce o stare de repaos, iar arderile devin foarte lente. Asadar, nu te apuca sa mananci atunci cand esti intr-o pasa proasta. Incearca sa te relaxezi inainte de masa, bea multa apa deoarece hidratarea combate stresul, iar, daca poti, mananca un mar, du-te si trage un pui de somn si amana masa pentru mai tarziu. O masa sanatoasa pe un stomac calm te vor ajuta sa scapi si de kilograme.

Nu-ti place sa faci sport!
Nu te invinovati! Poate asa esti programat genetic! Potrivit lui Daniel Pompe, un renumit doctor de la Universitatea din Carolina de Nord, 25% -50% din predilectia unui individ pentru exercitarea voluntara a activitatilor sportive este sub control genetic! Unii oameni simt impulsul de a face miscare, iar altii nu. Suplineste lipsa sportului cu masaje multe si sauna!

Regim dinainte sa te nasti si dupa
Daca mama ta nu a tinut un regim adecvat pe perioada in care tu te formai in burtica ei, atunci ai putea fi dispus catre o multime de obiceiuri alimentare nesanatoase, spun cercetatorii. Totodata, conteaza foarte mult si alimentatia pe care ai avut-o pe perioada copilariei. Daca ai fost un copil rasfatat culinar, ai putea considera ca metabolismul tau s-a format dupa acest regim, iar corpul tau de asemenea.
Cercetatorii spun si ca e foarte important ca un copil sa manance la aceleasi ore, in fiecare zi si mai ales mamele trebuie sa inteleaga ca e o greseala sa-ti obligi copilul sa manance tot din farfurie. De la masa nu trebuie sa ne ridicam atunci cand ne simtim satui.

Fa-ti cateva analize medicale
Asimilarea kilogramelor in plus poate surveni problemelor endocrinologice.
De exemplu, tiroida poate lucra impotriva ta, fara ca tu sa stii, iar singurul indiciu pe care-l vei avea ca ceva nu e in regula cu sanatatea ta este acesta: ingrasarea! Mergi la un doctor generalist pentru a-ti spune unde trebuie sa actionezi.
Descoperita la timp, tiroida lenesa poate fi tratata, iar tu poti duce o viata normala.
Ai un metabolism lent? In dieta ta nu are ce cauta carnea de porc si nici cea de vita, dar poti gusta din cea de pui sau peste.
Daca exercitiile fizice nu-ti fac placere, nu te ingrijora. Poti fi programat genetic sa nu-ti placa sportul!
Daca poftesti foarte tare la mancare grasa, nesanatoasa, intreab-o pe mama ta de la ce pofte nu s-a abtinut in perioada sarcinii.

Leave a Reply