Articol publicat in ziarul Cancan
Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Detalii aici …

Romanii care doresc sa scape de rablele din parcare au o noua sansa. Campania de innoire a parcului auto continua si in acest an. Administratia Fondului de Mediu va organiza in perioada 15 – 28 ianuarie sesiunea de validare a producatorilor din acest program.

60.000 de autoturisme, casate anul acesta
Reprezentantii Ministerului Mediului spera ca prin campania din acest an vor scoate din circulatie 60.000 de autoturisme, vechi de cel putin zece ani, care polueaza aerul si ocupa abuziv trotuarele. In ceea ce priveste prima de casare, in acest an amenintat din ce in ce mai mult de criza economica, organizatorii sustin ca se va mentine la 3.800 de lei. Fondurile alocate desfasurarii programului in acest an totalizeaza 228 de milioane de lei. Mai mult, cei interesati pot sa-si achizitioneze autoturisme si autoutilitare de pana la 3,5 tone, inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.

Soferii pot duce la REMAT cate automobile vor
Avantajul programului care se va derula incepand de luna viitoare este acela ca fiecare roman nemultumit de “bijuteriile” pe patru roti pe care le poseda va putea duce la REMAT oricat de multe masini vrea. Pana la finele acestei luni vor fi tiparite tichetele valorice care vor fi distribuite REMAT-urilor, ei fiind cei care le vor da soferilor interesati sa scape de batranele autoturisme de pe sosele. Pentru cumpararea unui autovehicul nou se vor putea cumula cel mult trei tichete, adica se poate primi in total o subventie de 11.400 de lei. Mai exact, cumparatorul trebuie sa dea la casat trei rable pentru achizitia unei masini noi.

Cine-si poate schimba masina?
Cei care au o masina mai veche de zece ani. In vederea achizitionarii unui autoturism nou, acestia trebuie sa se inscrie la un producator validat. Este obligatoriu ca ei sa predea masinile vechi spre casare unui operator economic autorizat, conform prevederilor legale. De asemenea, participantii sunt nevoiti sa recurga la radierea din evidenta circulatiei a autoturismelor uzate.

Actele necesare inscrierii:
2 Copie carte de identitate;
2 Copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al autoturismului vechi;
2 Copie legalizata dupa certificatul de distrugere al automobilului vechi;
2 Certificatul de radiere din evidenta circulatiei a masinii uzate, in original;
2 Certificatul de mostenitor, in copie legalizata, daca persoana fizica inscrisa este mostenitoarea proprietarului (inclusiv, daca este cazul, certificatul de casatorie sau un alt document care atesta schimbarea numelui si/sau al prenumelui, in copie legalizata);
2 Nota de acceptare eliberata de producatorul validat, in original.

Leave a Reply