Ingrediente :
– 0,5 kg nuci
– doua linguri zahar
– trei linguri miere
– 50 g vodca
– 1,5 kg mere
– 100 g stafide
– sase linguri zahar
– 50 g coniac
– 100 g margarina
– o lingura faina
– un pachet de foi de placinta din comert

Mod de preparare (timp estimat: 40 min) :
Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul.
Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.
Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina. Pachetul de foi se împarte la trei. Se pune în tava prima parte, ungand fiecare foaie în parte cu margarina topita, apoi se toarna merele calite.
Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un cutit ascutit, se taie placinta in portii potrivite.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min.
Cand este gata se pudreaza cu zahar.
În merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat, cateva smochine uscate tocate marunt.

One Response so far.

  1. retete says:

    vodca? tare.. dar totusi 50de ml este destul de putin.. eu as pune ceva mai multa :))

Leave a Reply