IngredienteL
– 2ml esenta de rom
– 100g miez de nuca
– 250g biscuiti
– 250ml frisca lichida
– 30cm conopida
– 30cm foaie de copt
– 150g zahar
– 500g cartofi albi

reteta-vlad-alexandru-muresan-mouse-de-cartofi-pe-cramble-de-biscuiti_size5

Metoda de preparare:
Cartofii se pun la fiert in apa rece, si se fierb in coaja.

Se prepara zaharul caramel intr-o tigaie, iar cand este caramelizat se adauga nuca pisata cu sucitorul, dupa care se pune pe hartia de copt si se pune la congelator, pentru a se racii.

Biscuitii se zdrobesc la fel cu sucitorul si se pun intr-un bol de sticla.

Frisca se bate impreuna cu zaharul cu telul, iar cand ramane pe telul suspendat este batuta si se adauga la rec e in frigider.

Cartofii dupa ce au fost fieti se curata de coaja si se rad prin treapta cea mai mica de pe razatoare si se pun si ei la rece in frigider.

Nuca racita se pune in robotul de bucatarie si se macina pe viteza maxima pana se face ,,faina”. O parte se amesteca cu crambelul de biscuiti, iar cealalta jumatate se pastreaza.

Peste cartosii raciti se adauga esenta de rom se amesteca sa se omogenizeze, iar treptat se adauga frisca si nuca pisata, se amesteca cu spatula de silicon foarte fin si nu des sa nu se taie.

Cand am amestecat toate ingredientele se pune in frigider 20 min, intre timp se pregateste decorul, pe o farfurie patrata mare 30/30 cm, iar pe diagonala farfuriei se pune crumbelul de biscuiti sub forma unui liniar.

Mousse-ul se pune in farfurie cu ajutorul a doua linguri mari, sub forma de tapenada (se pun 3 buc ).

Leave a Reply