Am mai vazut telefoane concept pana acum, dar Nokia s-a autodepasit cu modelul Morph… Nokia Research Center si Universitatea Cambridge au dezvoltat un terminal mobil bazat pe nanotehnologie, prezentat oficial sub forma de prototip.

Nokia Morph

Terminalul poate fi admirat in cadrul unei expozitii la Muzeul de Arta Moderna din New York pana in data de 12 mai. Nokia Morph este fabricat din materiale flexibile si este dotat cu parti electronice transparente, care-l fac gadgetul ideal pentru omul deceniului viitor. Cel mai interesant feature al sau este faptul ca handsetul este capabil de auto-curatare, respingand toate particulele lichide si orice tip de murdarie de pe suprafata sa. Va va incanta sa aflati ca telefonul este eco-friendly, folosind exclusiv energie solara si incarcandu-se prin simplul contact cu razele soarelui in timp ce il utilizati.

Nokia Morph concept

Tehnologia dezvoltata de Nokia foloseste 10.000 de tranzistori care au dimensiuni atat de mici incat pot incapea pe un fir de par al unei muste. Morph se poate curba si poate lua orice forma dorita de utilizator si va trebui sa aflati ca terminalul detecteaza si analizeaza orice componenta chimica a aerului, deci practic si mirosurile pe care le simtim. Controlul sau se face prin intermediul unui sistem de input haptic, care depaseste orice interfata touch actuala, oferind modele 3D ale tastelor si o suprafata transparenta de tastare.

De mentionat este si faptul ca terminalul concept poate fi transformat intr-o bratara de catre domnisoare, care-si vor seta si un wallpaper adecvat ocaziei, eventual unul care sa imite o bratara reala. Nokia estimeaza ca un astfel de handset va fi produs peste 7 ani, dar putem declara de acum ca o astfel de inovatie ar schimba cu siguranta industria mobila a acelor vremuri, oricat de avansata ar fi tehnologia.

Categories: De pe net 0 like

Leave a Reply