Articol publicat in ziarul Cancan
Luni, 15 Septembrie 2008
Detalii aici
Piesa \"Brasil\" provoaca un scandal la MTV EMA 2008

Tom Boxer si-a adjudecat si nominalizarea melodiei pentru premiile MTV EMA 2008, uitand de ceilalti interpreti: Anca Parghel si Tudor de la Fly Project

Anuntul nominalizarilor la premiile MTV Europe Music Awards (EMA) 2008 la categoria “Best Romanian Act” atata un nou scandal in sanul echipei care a interpretat piesa “Brasil”.
Desi nominalizarea ar fi trebuit sa fie primita cu bucurie de toti cantaretii implicati in proiect, se pare ca evenimentul a fost umbrit de neintelegerile dintre Tom Boxer si restul cantaretilor. Mai exact, Anca Parghel si Tudor de la Fly Project, care inghetasera oricum, in urma cu o luna, relatiile cu Tom Boxer, dupa ce acesta si-a adjudecat meritele privind compozitia piesei, s-au trezit din nou lasati pe dinafara, pe site-ul MTV, in dreptul categoriei “Best Romanian Act”, fiind scris doar numele lui Boxer, nu si al lor. Evident, conflictul s-a redesteptat, mai ales ca acum e in joc o miza si mai mare decat succesul local: participarea la gala EMA de la Liverpool.

Asteapta medierea casei de discuri
“Am sesizat si noi aceasta greseala de proportii. Nici eu, nici Anca nu suntem trecuti la sectiunea Romanian Act. Imediat cum am primit vestea ca suntem printre nominalizati am intrat pe site sa ne uitam, insa, stupoare, numele noastre nu erau trecute alaturi de Tom Boxer. Stim ca el considera ca meritul succesului “Brasil” ii apartine, insa cand este vorba despre o competitie de asemenea natura trebuie sa fii “fair-play” si sa recunosti ca piesa a ajuns un hit datorita tuturor persoanelor implicate”,
ne-a declarat Tudor de la Fly Project. Pe de alta parte, acesta recunoaste ca daca numele colegilor sai cu care a cantat “Brasil” s-ar afla la finalul votingului (19 octombrie) in fruntea clasamentului ar fi dispus de “dragul artei” sa faca un compromis si sa participe, pe 6 noiembrie, la Liverpool, la festivitatea de premiere MTV EMA, chiar si alaturi de Tom Boxer.

Ar merge fara ei, daca ar putea.
“Brasil” a fost compusa de toti trei, nu numai de el. Pentru succesul “Brasil”, si eu si Anca am merge alaturi de Tom la Liverpool, lucru pe care nu cred ca el ar fi dispus sa-l faca. Daca ar putea, ar merge fara noi. Probabil, daca o sa fim pe primul loc, cei de la Roton o sa discute cu el. Ei stiu sa medieze situatii de genul acesta, iar in cazul in care vom intra si la categoria “Europes Favorite” o sa trebuiasca sa ne intelegem sau sa ne prefacem ca totul este o.k.”, ne-a declarat Tudor Ionescu, unul dintre interpretii piesei “Brasil”.

Leave a Reply