Cu siguranta deja este plin internetul de post-uri referitoare la furtuna de noaptea trecuta din Bucuresti. Iata si povestirea mea.

Nu mi-a mai fost dat sa vad asemenea furtuna pana acum. Am ramas pur si simplu ingrozit de ce am vazut in timpul furtunii dar mai ales dupa. Copacul situat la 5-6 metri departare de geamul meu (la etajul 4) pur si simplu se indoia de puteam sa-l agat cu mana, stand in camera. Mai nasol mi s-au parut plopii inalti de 8 etaje, pe care ii detest incredibil de mult datorita pufului nenorocit care invadeaza toata parcarea, si din cauza caruia nici macar nu mai poti tine geamul deschis (noroc ca am plasa de tantari la geam).

Cand furtuna s-a mai potolit si a ramas doar o ploaie destul de agasanta, am coborat la masina sa vad daca e totul in regula, deoarece in spatele blocului unde trebuia sa las masina initial se rupsesera bucati din copaci. Cobor, toate bune si frumoase … doar cateva crengi pe langa ea si pe sub ea, probabil impinse de vant. Ma urc, dau o raita prin oras, si ma intorc pe la ora 22:30 si incep sa vad “victimele” furtunii. Copaci intregi cazuti pe masini, soferi care nu imi pot inchipui ce au facut dar au pierdut controlul masinii, s-au lovit cu altii, sau au sarit peste borduri foarte inalte, sau au intrat cu masina in cate un mini market, etc.

Pe o strada perpendiculara cu a mea, vad un copac doborat la pamant peste vreo 5 masini. Ma duc mai aproape … si vad FIX PE DIRECTIA COPACULUI un golf 4 verde cu numere de Constanta. Dupa vreo 5 minute de facut poze, apare proprietara masinii care nu pare foarte afectata. Apare intrebarea cheie: “Aveti CASCO la masina?”. Domnisoara tare calma raspunde: “Nu. Asta e … ghinion …”. Moment in care raman masca.

furtuna in bucuresti ploaie torentiala casco asigurare
furtuna in bucuresti ploaie torentiala casco asigurare

Dupa ce m-am minunat de cele vazute, trec pe langa locul unde era parcata masina mea, si incremenesc. Masina mea era parcata fix langa un stalp de curent, pe care acum se sprijinea un plop de 4-5 etaje care a fost zmuls cu totul din beton, facand o denivelare de jumatate de metru inaltime cu radacinile, si zmulgand gardul din apropierea lui. Am incremenit realizand ca daca nu era stalpul de curent, masina mea era chiar pe directia lui de cadere.

furtuna in bucuresti ploaie torentiala casco asigurare
furtuna in bucuresti ploaie torentiala casco asigurare

Mai jos inca doua poze la ce am mai gasit prin zona.

furtuna in bucuresti ploaie torentiala casco asigurare
furtuna in bucuresti ploaie torentiala casco asigurare

Asa ca … aviz amatorilor care gandesc “Ce-mi trebuie mie CASCO? De ce sa o platesc degeaba ca eu nu fac accident.”

E … uite ca nu faci tu … dar te trezesti ca ti-a imbratisat vreun copac masina si te costa reparatia mai mult decat nu face! Mai bine sa platesc constiincios asigurarea CASCO si sa ii injur pentru banii pe care mi-i incaseaza dar sa nu ajung niciodata sa o folosesc. Cu atat mai mult, sa nu am asigurare si sa-mi gasesc masina pe jumatate facuta praf.

2 Responses so far.

  1. adicristea ClubFord says:

    Salut!

    Daca eu nu ma insel, CASCO nu acopera pagubele provocate de evenimente ca cel de aseara. Pagubele in urma fenomenelor naturale sunt o clauza separata si, tind eu sa spun, speciala. Cred ca majoritatea celor care au CASCO sunt lipsiti de aceasta clauza.

    Adi

  2. Admin says:

    Oricum cred ca va fi trist la asigurari azi. Ca sunt foarte multi pe care i-am vazut cu borduri in dinti sau loviti intre ei sau au dat in grpi care nu se vedeau din cauza apei acumulate (ca de… canalizare mai rar).

Leave a Reply