Articol publicat in ziarul Cancan
Marti, 08 Decembrie 2009
Detalii aici …

Traian Basescu a castigat alegerile, cu 50,33% din voturi, avand un avans mic fata de contracandidatul sau, Mircea Geoana, care a castigat 49,66% din voturi.

Rezultatele finale provizorii, date publicitatii, ieri dupa-amiaza, de Biroul Electoral Central, au contrazis exit-pollurile anuntate duminica seara, imediat dupa inchiderea urnelor, care il dadeau invingator pe Geoana.
De altfel, presedintele Basescu le-a si cerut suporterilor sai sa mearga linistiti acasa, asigurandu-i ca a castigat si spunand ca se repeta istoria din 2004, cand sondajele il dadeau invingator pe Adrian Nastase. Basescu a sarbatorit, ieri, nu doar victoria, ci si 34 de ani de casnicie cu Maria.
PSD contesta scrutinul
In tabara PSD, dezamagirea era uriasa. Secretarul general Liviu Dragnea a declarat, ieri, ca fraudele de la alegeri obliga partidul sa conteste scrutinul prezidential de duminica, sustinand ca romanii l-au ales pe Mircea Geoana, dar aparatul de stat al lui Traian Basescu incearca sa-l scoata pe actualul presedinte invingator. Astazi si maine vom finaliza procedurile de contestare a alegerilor, a adaugat Liviu Dragnea.
De la Sibiu, premierul sustinut de PSD si PNL, Klaus Johannis, si-a anulat vizita la Bucuresti si a precizat ca ramane primarul orasului. Pentru mine personal, acest parcurs (de posibil premier – n.red.) s-a terminat aici, sunt si raman in Sibiu. (…) A fost o experienta inedita, foarte interesanta, a fost o onoare sa fiu cooptat in echipa cu Geoana si Antonescu, a spus Johannis.

Leave a Reply