Auzim peste tot de miraculoasele creme BB. Dar ce sunt ele si cum ne ajuta la a ne proteja si infrumesta tenul?

In primul rand BB vine de la Blemish Balm si reprezinta noua arma in domeniul frumusetii pentru a obtine un ten uniform, neted, hidratat, protejat de razele UV. Toate acestea printr-o formula mai usoara si mai hidratanta decat fondul de ten.

Cremele BB, au fost create in Germania in 1960, din necesitati medicale, pentru persoanele ce au suferit arsuri si avea nevoie de un produs care sa le ascunda din pigmentarea tenului si sa aibe parte in acelasi timp de hidratare si protectie impotriva razelor UV. Din anii ’80 au aparut in estul si sud-estul Asiei, si au fost indelung utilizate de actritele coreene pentru a obtine acel ten ca de portelan. Iata ca acum au patruns in forta si pe pietele de cosmetice de pe celelalte continente, datorita marilor branduri (Boscia, Clinique, Dior, Dr. Brandt, Estée Lauder, Garnier, Marcelle, Maybelline, Omorovicz, Revlon,Smashbox, L’Oreal si Lab Series).

Acum aceste creme se gasesc la indemana oricui si se recomanda oricarui tip de ten dar persoanele cu mari probleme acneice s-ar putea sa nu fie la fel de multumite de ele,deoarece acoperirea oferita nu este la fel de mare ca a unui fond de ten. In general,acoperirea oferita de aceste creme este pe baza de minerale, contin acid hyaluronic si vitamina C.

Ce este de remarcat la aceste creme, este faptul ca in loc sa ofere o varietate de nuante pentru tipuri diferite de ten,asemeni unui fond de ten, ele sunt create astfel incat sa oxideze astfel in cat se adapteaza pigmentului pielii utilizatorului.Asftel, exista doar cateva optiuni in ceea ce priveste “culoarea” cremei BB, in functie de tenul utilizatorului (deschis mediu si intunecat).

Pe piata romaneasca sunt destul de putine creme BB prezente, Garnier fiind cea mai populara si accesibila dar pe masura ce va creste cererea pentru cremele BB, vor fi promovate si cele de la alte firme. Important este sa le dam o sansa, sa le incercam, pentru ca sunt cu adevarat ceva inovator si reprezinta mult mai putin stres pentru tenul nostru care si asa este incarcat de mult prea multe chimicale.

Mai jos este o demonstratie a efectului unei creme BB. Am ales o demonstratie generala, nu am dorit sa aleg un anume brand pentru testare, important este sa ne convingem fiecare pe propriul ten de eficacitate lor :

Va ofer mai jos un mic ajutor in ceea ce priveste forma de prezentare a celor mai populare creme BB, pentru a le gasi mai repede la rafturi :

Leave a Reply