Toata lumea stie cat de usor este pentru Hollywood sa reinterpreteze jocuri video si carti de benzi desenate, atunci cand se doreste aducerea lor pe marele ecran. Fie ca este vorba de Street Fighter, Mortal Kombat, sau Superman, studiourile de film au tendinta sa se lupte cu capturarea esentei materialului sursa.
Dar acum, datorita minunilor pe care le poti face cu Adobe si YouTube, fanii riposteza, prin propria lor adaptare a filmelor ce urmeaza sa fie lansate.

Unele dintre aceste mashup-uri, sunt facute de regizori amatori prin lipirea de clipuri din filme anterioare in timp ce altii pun la bataie timp si efort in gasirea actorilor, locatii, si crearea de elemente de recuzita si costume proprii. Oricum, in final ei reusesc sa capteze atentia Hollywood-ul,unii dintre ei fiind remarcati si apoi cooptati. Iar unii, pur si simplu primesc laude (sau critci) din partea celor care vizioneaza filmuletele pe Youtube.

Un exemplu foarte bun este urmatorul trailer fals pentru Superman:The Legend.

Aceasta mini adaptare la Death and Return of Superman, a fost facuta de utilizatorul de YouTube Estropajo89, utilizand clipuri video de la Superman Returns din 2006, precum si Superman Doomsday. A mai utilizat, de asemenea, clipuri video de la The Dark Knight si Watchmen si le-a facut sa semene cu genul de film Superman pe care fanii intr-adevar au vrut sa il vada: mai multe elemente din Batman,cum ar fi intunericul si mai pusin de stilul filmelor anterioare, in care a jucat regretatul Christopher Reeve. Este subtil, dar in acelasi timp, plin de suspans.

Cum vi se pare? Destul de plauzibil nu?

Categories: Filme 0 like

Leave a Reply