Proiectul IllumiRoom pentru Kinect, dezvoltat de catre Microsoft Research este dovada ca limitele vietii noastre reale pot fi impinse mai departe si entertainment-ul pe consola de jocuri va capata o alta dimensiune.
IllumiRoom foloseste un senzor Kinect si un proiector pentru a crea un efect de eliminare a liniilor dintre ceea ce se afiseaza pe ecranul TV-ului si mediul inconjurator, pentru a ne ajuta sa combinam lumea reala cu cea virtuala. Sistemul foloseste aspectul si geometria camerei (scanata de senzorul Kinect) pentru a adapta imaginile ce urmeaza a fi proiectate, in timp real, fara a fi nevoie de prelucrare.

Toate detaliile in legatura cu acest proiect vor fi prezentate de catre Microsoft la CHI 2013 (27.04 – 02.02.2013) la Paris. Poate tot atunci vom afla si data cand va aparea pe piata produsul final al acestui proiect, care in mod sigur, va fi un succes. Chiar si fara acesta, posibilitatile pe care le ofera senzorul Kinect sunt uimitoare dar o data cu lansarea pe piata, probabil ne vom simti in propria sufragerie exact ca in filmele SF.

Ceea ce veti vedea mai jos, a fost surprins live si nu este rezultatul folosirii efectelor speciale post-productie.

Categories: Jocuri 0 like

Leave a Reply