Ingrediente:
– 1 pahar coniac
– 2 bucati lamaie
– 25g piper negru, 25g piper alb, 50g sare
– 10 creveti
– 2 avocado
– crutoane
– 1 legatura menta
– 500 unt, 500g smantana
– 1kg praz
– 1kg cartofi
– 1 legatura patrunjel
– 2 litri apa
– 3 morcovi
– 1 pulpa de pui
– 1 pui

Metoda de preparare:
– Se spala bine legumele si se curata.

1) Supa
Se pune apa la fiert. Cand apa fierbe, se adauga partea verde a prazului, morcovul, pulpa de pui, carcasa de pui, patrunjelul si sarea. Se fierb circa 30 de minute.

2) Crema
Se taie cartofii si prazul in bucati mici. Se calesc un pic in unt si se adauga sare si piper alb. Iar la final se pun in supa si se fierb 20 de minute.

3) Crevetii
Se decojesc si se calesc in putin unt cu un pic de sare, patrunjel si coniac.

4) Dupa ce au fiert cartofii si prazul, se adauga sucul de lamaie, smantana pentru gatit, avocado care in prealabil a fost curatat si 4 creveti. Se fac piure cu ajutorul unui blender.

5) Crema de praz se serveste rece, de o consistenta fina cremoasa usor dulce, intr-o farfurie adanca, in care se va aseza un buchet de creveti si crutoane.

Leave a Reply