Ingrediente:
– 20g sare
– 30g oregano uscat
– 1 morcov
– 1 ceapa
– 500ml ulei de masline
– 1 capatana usturo
– 200g rosie
– 200g ardei gras rosu
– 200g dovlecei
– 200g vinete
– 20g carne de porc (prapure)
– 20g piure de trufe
– 250g unt
– 50g salam chorizo
– 50g branza de capra
– 350g pulpe de pui intregi
– piper alb

reteta-catalin-poteras-pulpa-de-pui-umpluta-cu-branza-de-capra-si-chorizo-parfumata-cu-unt-si-trufe_size5

Metoda de preparare:
Se dezoseaza pulpa superioara, se curata de surplusul de grasime. Separat se amesteca la blender branza de capra impreuna cu chorizo taiat cuburi mici. Resturile de pui ramase de pe pulpa de adauga in 500ml apa cu ceapa si morcovi din care se face o supa de pui.

Amestecul de chorizo cu branza se baga in pulpa si se aduce la forma initiala prin rotire, dupa care se inveleste in prapure de porc. Inainte de a se inveli in prapore se baga sub piele unt cu trufe.

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline se baga pulpa si se rumeneste pe toate partile dupa care se introduce la cuptor timp de 23 minute la 150 grade C. Separat dovlecelul, ardeiul si vanata se taie cuburi indepartand miezul. Se soteaza in tigaie pe rand. Rosia se baga la blansat pentru a se indeparta pielita, dupa care se taie cuburi indepartand miezul. Toate aceste legume se lasa intr-o sita la scurs. Dupa ce au trecut cele 23 minute la 150 grade se mai lasa pulpa inca 15 minute la 180 grade.

Legumele scurse de ulei se introduc intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi se mai trag un pic la tigaie cu sare piper si oregano adaugat la sfarsit. Intr-o alta tigaie sotam niste usturoi dupa care il stingem cu vin, adaugam supa de pui pe care am facut-o, le lasam la foc mic sa scada si adaugam unt treptat pana devine omogen. Adaugam sare si piper dupa gust. Se aseaza in farfurie si se servesc ca atare.

Leave a Reply